متن خطبه 3 بهمن 1393 + عکس
شماره 122
بسم الله الرحمن الرحیم
نمازجمعه بخش اَرَد همچون هفته های گذشته با شکوه خاص و با حضور ایثارگران، خانواده معظم شهدا و عموم خواهران و برادران به امامت حجة الاسلام والمسلمین شاهچراغ برگزار گردید.
خطبه اول:
شرح حدیث معراج (قسمت 11 - دنباله ی اوصاف اهل آخرت)
حجة الاسلام والمسلمین شاهچراغ امام جمعه ارد در ابتدای خطبه با توجه به اهانت به ساحت مبارک حضرت رسول الله(ص) گفت: خداوند متعال در روز قیامت وقتی شخصی که نام او"محمد" بوده است خطاب به او می فرماید:
" ما استحیَیتَ أن عَصَیتَنی و أنتَ سَمیُِّ حَبیب"
" آیا حیا نکردی معصیت مرا نمودی در حالی که خود را به نام حبیب من نام نهادی؟"
بعد خداوند می فرماید:" أنا إستَحیی أَن أَعذِبُکَ و أَنتَ سَمیُّ حَبیب"
" لکن من حیا می کنم تو را عذاب کنم چون همنام حبیب من هستی"
امام جمعه ارد گفت: اینکه خداوند در این قسمت خطاب به پیامبر اکرم(ص) اوصاف اهل دنیا و اهل آخرت را بیان می فرمایند، چند نکته را می توان برداشت کرد:
اولاً براساس این ویژگی ها به ما می آموزد که راحت بتوانیم افراد را بشناسیم تا با شناخت کافی با افراد دوستی و رابطه برقرار کنیم.
ثانیاًوقتی خداوند به پیامبر اکرم (ص) دستور می دهد با اهل آخرت رابطه داشته باش نه با دنیاگرایان و اهل دنیا، فلذا ما هم به تبعیت از حضرت رسول(ص) وظیفه داریم با این افراد ارتباط داشته باشیم.
ثالثاًهم باید بکوشیم خودمان را متصف به اوصاف اهل آخرت کنیم.(اگر این ویژگی ها را داریم، آن ها را تقویت کنیم)
سپس ایشان به تشریح اوصاف اهل آخرت پرداختند.
- محاسبه نفس:
شما ببینید یک تاجر دفتر روزانه، ماهانه و سالانه دارد، حساب و کتاب دقیق دارد، ضرر و زیان، سود و نفع خود را محاسبه می کند.
در تفسیر آیه شریفه "مالک یوم الدین" امیرالمومنین علی(ع) فرمود: مراد از یوم الدین، روز حساب است که به حساب مردمان رسیدگی می شود، بعد فرمود: از پیغمبر اکرم(ص) شنیدم که فرمود:
" أَکیَسُ الکیسّین مَن حاسَبَ نَفسَهُ و عَمَلَ لها بَعدالموت "
" زیرک ترین و باهوش ترین افراد کسی است که به حساب خود رسیدگی کند و برای مرگ بعد از خود تلاش و کوشش کند."
- "فی اول النّعمَةِ یَحمَدونَ و فی آخِرها یَشکُرون"
" اولیای خدا در آغاز نعمت حمد و در پایان آن شکر خدا را بجا می آورند."
- " وَ لَما یَشغَلُهُم عَنِ الله شیءٌ طَرفَةَ عَینٍ "
اهل آخرت حتی به اندازه یک چشم بر هم زدن نیز از یاد خدا غافل نمی شوند.
اولیای خدا دائماً به یاد خدا هستند، همان طور که خداوند در سوره نور آیه 37 می فرماید:
" رِجالٌ لا تُلهِیهِم تِجارَةٌ وَ لا بَیعُ عَن ذِکرِالله"
" مردانی که هیچ کسب و تجارتی، آنان را از یاد خدا غافل نمی سازد.
این بسیار مهم است که چگونه در این دنیا با این همه مشکلات و سختی زندگی کرد و چیزی انسان را از یاد خدا باز ندارد.
خطبه دوم:
حجة الاسلام والمسلمین شاهچراغ در خطبه دوم، بعد از توصیه به تقوای الهی به بیان مناسبت های این هفته پرداختند.
1.ولادت با سعادت حضرت امام حسن عسکری(ع) و تبریک به محضر حضرت ولی عصر(عج).
امامی که به خاطر روایت های مهدویت، خلفای عباسی آن حضرت را به شدت تحت نظر داشتند.
2.آغاز ماه بهمن، که در کشور عزیزمان یادآور رشادت ها و ایثار مردان و زنان این مرز و بوم است که با ورود حضرت امام خمینی به میهن اسلامی، پیروزی خودشان را جشن گرفتند، و ایام الله دهه ی فجر1357 در تاریخ ایران، ماندگار و ثبت شد.
3.شهادت فرزندان اسلام توسط رژیم صهیونیستی:
با توجه به اینکه امریکا و رژیم غاصب صهیونیسم از طریق گروهک های تکفیری به خصوص داعش نتوانستند به اهداف خودشان در سوریه و عراق برسند و در حال تضعیف هستند و به خاطر اینکه وقفه ای ایجاد کنند در جبهه ی مقاومت، تعدادی از فرماندهان حزب الله و یکی از فرماندهان سپاه پاسداران را در یک اقدام تروریستی به شهادت رساندند. متاسفانه هیچ یک از کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم، این اقدام ننگین را محکوم نکردند.
رژیم اسرائیل باید منتظر انتقام خون شهیدان از طرف حزب الله باشد.
4.پیام مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی:
در پی اهانت یکی از نشریات فرانسوی به ساحت مقدس حبیب خدا که مورد حمایت سران کشورهای غربی قرار گرفت، به بهانه ی آزادی و دموکراسی از این اهانت شرم آور حمایت کردند، در حالی که در همین کشور هیچ کس حق ندارد نسبت به مسئله هلوکاست سخنی بگوید؛ مقام معظم رهبری در یک ابتکار بسیار جالب، پیامی را خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی فرستادند که بازتاب های بین المللی آن بسیار زیاد بوده است.
مقام معظم رهبری جوانان را مخاطب قرار داده است نه سیاستمداران را. در این پیام ایشان پرسش هایی مطرح نمودند و از جوانان درخواست کردند که اولاً اسلام را از طریق منابع اصیل و دست اول(یعنی قرآن) بشناسید، نه از طریق رسانه های مغرض.
ثانیاً درباره ی انگیزه های سیاه نمایی گسترده علیه اسلام، پرسش و کاوش کنید و شناختی بی واسطه (از طریق قرآن و زندگی پیامبر(ص)) از اسلام داشته باشید.
5.سفر نابجای وزیر امور خارجه به پاریس:
در مقطعی که تمام کشورهای غربی و استکبار در مقابل اسلام صف آرایی کرده اند و اهانت به رسول اکرم(ص) را در دستور کار خود قرار داده اند، سفر وزیر خارجه ی ما به پاریس چه ضرورتی داشت؟ چه توجیه قابل قبولی از این سفر دارند؟
باحضور سؤال برانگیز خود در جایی که کانون اهانت به پیامبر اکرم(ص) است، آیا بهتر نبود به خاطر آرمان ها و اصول اسلامی و در اعتراض به این اقدام اهانت آمیز چند روزی مذاکرات تعلیق می شد؟
علاوه بر آن، در همان روزی که نشریه فرانسوی میلیون ها نسخه چاپ کرده و به کشورهای مختلف ارسال کرده است، وزیر خارجه ما با وزیر خارجه امریکا در ژنو اقدام به پیاده روی کردند، این قدم زدن رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با شیطان بزرگ چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟
امیدوارم مسئولان با تدابیر بیشتر و بهتر در خارج از کشور عمل نمایند.