اپلیکیشن آدینه اَرَد
برای android
اپلیکیشن khamenei.ir
برای android
اپلیکیشن khamenei.ir
برای iOS

آدینه | پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد

پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد
آدینه | پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد

حجة الاسلام والمسلمین سیدرضا شاهچراغ :: امام جمعه بخش ارد
.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

پیام های کوتاه
آیه روز

حدیث منتخب
اوقات شرعی اَرَد
لوگوهای حمایتی
لینک دفتر مراجع تقلید و علماء عظام

گوشه‏ اى از دستاوردهاى درخشان انقلاب اسلامی

| شنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۲، ۰۹:۴۶ ق.ظ

 

انقلاب اسلامی

بیان همه دستاوردهاى نظام اسلامى در یک کتاب قطور هم نمى‏گنجد تا چه رسد به مجال ضیق این مطلب، اما در این مجال کوتاه تلاش شده است تا به اختصار، سرفصل‏هاى برخى از دستاوردهاى اصلى نظام اسلامى فهرست شود.

انقلاب اسلامى ایران یک تحول فرهنگى و یک حرکت ضد استکبارى در همه ابعاد زندگى بشرى و یک اقدام اسلام‏خواهانه در جهت مبارزه با طاغوت‏هاى مادى و معنوى حاکم بر عالم بود. این انقلاب که اکنون از یک نهال تازه رسته به یک درخت تنومند و قدرتمند تبدیل شده است، در طول سه و نیم دهه گذشته، توانسته است طوفان‏هاى زیادى‏را پشت سر بگذارد و على‏رغم همه دشمنى‏هایى که با آن صورت گرفته است، به دستاوردهاى بزرگى نایل شود. این انقلاب که دشمن تمام توان خود را براى از میان بردن آن به‏کار گرفته است، با آن‏که هدف اصلى آن مادیات نبوده است، اما در جهت مادى و معنوى، انقلابى در زندگى مردم ایران به‏وجود آورده است که متن حاضر به‏دنبال نگاهى کوتاه به این دستاوردهاست. بیان همه دستاوردهاى نظام اسلامى در یک کتاب قطور هم نمى‏گنجد تا چه رسد به مجال ضیق این مطلب، اما در این مجال کوتاه تلاش شده است تا به اختصار، سرفصل‏هاى برخى از دستاوردهاى اصلى نظام اسلامى فهرست شود.

  بیش از سه و نیم دهه از پیروزى انقلاب اسلامى مى‏گذرد. نهال پر استعدادى که امام راحل عظیم‏الشأن ملت ایران در این خاک سرشار از استعداد غرس کرد، امروز به درخت تنومندى تبدیل شده است که به تعبیر قرآن کریم «کَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ یُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا» (همانند زرعى است که خداوند جوانه‏هاى آن‏را از اطرافش برآورده و تقویت کرده تا ستبر شده و بر ساقه‏هاى خود ایستاده به‏طورى‏که کشاورزها را به اعجاب وامى‏دارد، خدا چنین کرده تا به‏وسیله آن‏ها کفّار را به خشم آورد. خدا از میان آن‏ها کسانى را که ایمان آورده‏اند و کارهاى شایسته کرده‏اند به آمرزش و پاداشى بزرگ وعده داده است.) (بخشى از آیه 29 سوره مبارکه فتح)

انقلاب اسلامى ایران در طول این سالها مورد هجوم دشمنان و در معرض طوفان‏هایى از جنگ و دسیسه و کودتا و محاصره اقتصادى و سیاسى و نظامى و... بوده است اما همه این‏ها باعث نشده است که این نظام برآمده از خون‏هاى پاک شهدا در مسیر خود دچار وقفه شود و در راه خود با سکون و رکود مواجه گردد.

امواج سهمگین دشمنى دشمن نتوانسته است این نظام را به زانو درآورد و دستاوردهاى مختلف سیاسى، فرهنگى، معنوى، علمى، تکنولوژیک و حتى اقتصادى این نظام، نشان داده است که این نظام در الگویى که ارائه کرده است موفق عمل نموده است و على‏رغم همه مشکلاتى که دشمن براى این نظام ایجاد کرده است باز هم در انجام وظایف اصلى‏خود کارنامه قبولى درخشانى را کسب مى‏کند.

این سخن به معنى انکار سختى‏ها و مشکلات پیش رو نیست بلکه در هر ارزیابى منصفانه‏اى باید به اشکالات و سختى‏ها و مشکلات و ناتوانى‏ها نیز توجه کرد. اما کدام کشور در عالم است که سختى نداشته باشد و با مشکلاتى روبه‏رو نباشد و کدام کشور است که تحت شدیدترین محاصره‏ها و دشمنى‏هاى مستکبران عالم قرار گرفته باشد و هنوز در انجام وظایف اصلى خود بتواند کارنامه درخشانى کسب کند. امام راحل عظیم‏الشأن ملت ایران در باب همین دستاوردها به ملت ایران توصیه فرموده بودند که: «به ملت عزیز ایران توصیه مى‏کنم که نعمتى که با جهاد عظیم خودتان و خون جوانان برومندتان به‏دست آورده‏اید همچون عزیزترین امور، قدرش را بدانید و از آن حفاظت و پاسدارى نمایید و در راه آن که نعمتى عظیم و الهى و امانت بزرگ خداوندى است، کوشش کنید و از مشکلاتى که در این صراط مستقیم پیش مى‏آید نهراسید که: «ان تنصراللّه ینصرکم و یثبّت اقدامکم.»

اعتراف دشمن به کارنامه درخشان جمهورى اسلامى ایران‏

آنچه ذکر شد یک تعارف یا شعار نیست. حقیقتاً عملکرد نظام اسلامى حتى در پیشرفت‏هاى مادى نیز به‏گونه‏اى است که دشمن را به اعجاب وامى‏دارد. به‏عنوان مثال وزیر خارجه سابق استعمار پیر انگلیس در سفرى که اخیراً به ایران داشت، مجبور به اذعان شد که پیشرفت‏هاى ایران او را به تعجب واداشته است. معلوم است که وزیر خارجه سابق استعمار انگلیس به ابعاد معنوى توجه ندارد و رشد اسلام‏خواهى ایرانیان را نمى‏ستاید، او به ابعاد مادى و ساختمان‏سازى و زیربناهاى اقتصادى و.. توجه دارد.

جک استراو، در یادداشتى که روز جمعه در روزنامه ایندیپندنت منتشر شد، نوشت: «اوایل هفته گذشته هنگامى‏که پس از 9 سال همراه هیئت نمایندگى پارلمانى انگلیس از فرودگاه امام خمینى به هتل خود در مرکز تهران مى‏رفتم، زیرساخت‏هاى این شهر، اتوبان‏ها و خطوط جدید مترو که در دست ساخت بود، من را شگفت‏زده کرد. با وجود تحریم‏ها، تهران این روزها بیشتر شبیه به مادرید و آتن به نظر مى‏رسد تا مثلاً بمبئى و قاهره.»

این شگفتى یکى از سران سابق نظام استکبارى حاکم بر عالم، البته براى ما افتخارى ندارد ولى مشخص است که پیشرفت‏هاى ایران اسلامى به‏حدى جدى و غیر قابل انکار است که حتى دشمن نیز مجبور به اعتراف به آن مى‏شود.

اما اگر بخواهیم به اختصار هرچه تمامتر به برخى از مهم‏ترین محورهاى اصلى دستاوردهاى نظام جمهورى اسلامى اشاره کنیم، مى‏توان به محورهاى زیر توجه کرد:

  زنده‏ کردن اسلام‏گرایى و اسلام‏خواهى در ایران و منطقه و جهان‏

اولین و مهم‏ترین دستاورد نظام اسلامى که جامع همه دستاوردهاى دیگر است، اسلام‏گرایى و زنده‏کردن روح گرایش به اسلام است. اسلام از منظر ملت ایران، شامل و جامع همه خیرات و مانع و دورکننده همه بدى‏ها و منکرات است. اسلام‏خواهى در ملت ایران و در منطقه‏اى که ایران در آن مى‏زید و نیز در جهان کنونى، به‏تبع فعالیت جمهورى اسلامى افزایش یافته است. اسلام‏خواهى یعنى توجه به ارزش‏هاى الهى و ارزش‏هاى اصیل انسانى، اسلام‏خواهى یعنى آزادى‏خواهى، یعنى ظلم‏ستیزى، یعنى عزت و استقلال‏خواهى، یعنى میل به موفقیت و پیشرفت، یعنى میل به سامان‏دهى به امور دین و دنیا، یعنى میل به کار و جهاد و مجاهدت، یعنى تلاش براى زدودن بدى‏ها از دنیا و تلاش براى ترویج خوبى‏ها.

اکنون در حالى‏که 35 سال از ایجاد نظام اسلامى مى‏گذرد، شاهد آن هستیم که اسلام‏خواهى در دنیاى کنونى افزایش یافته است. اخبار افزایش گرایش به اسلام در جهان و حتى در غرب به‏حدى جدى است که کسى را یاراى انکار آن نیست. به‏عنوان مثال براساس سالنامه کتاب واقعیات در سرشمارى اخیر در آمریکا، مشخص شد که سالانه 100هزار نفر در این کشور به دین اسلام مى‏گروند. مؤسسه تحقیقاتى و پژوهشى فیث‏ماترز اعلام کرده است که تعداد کسانى‏که در انگلیس در 10 سال گذشته به اسلام گرایش پیدا کرده‏اند، 100هزار نفر مى‏باشند که بیشتر آنان را زنان تشکیل مى‏دهند. در این میان، تعداد دختران جوان 20 تا 30 ساله و داراى تحصیلات دانشگاهى که به دین اسلام گرویده‏اند، چشمگیرتر است. روزنامه «تایمز» لندن سال گذشته در گزارشى اعلام کرد: تعداد افرادى که در انگلیس به دین اسلام روى مى‏آورند، روزبه‏روز افزایش مى‏یابد. این در حالى است که تعداد مسیحیان این کشور که هر هفته به کلیسا رهسپار مى‏شوند، 2 درصد کاهش مى‏یابد. در این میان تعداد زنان مسلمانى که براى اداى نماز به مسجد جامع لندن مى‏روند، دو سوم تعداد مسلمانان این شهر است که بیشتر آنان کمتر از 30 سال سن دارند. روزنامه کریستین ساینس مانیتور مى‏نویسد: شمار افرادى که در آمریکا به اسلام مى‏گروند، روزافزون است و این رقم در میان اسپانیایى‏زبانان مقیم آمریکا 30 درصد افزایش نشان مى‏دهد. جمعیت کسانى‏که در ده سال اخیر در آمریکا به زبان لاتین سخن مى‏گویند و به دین اسلام مشرف شده‏اند، به 200هزار نفر مى‏رسند.

  عزت و سربلندى و استقلال‏خواهى‏

نظام منحوس پهلوى، نماد سرشکستگى و ضعف و زبونى در برابر اربابان خارجى بود. وابستگى و وادادگى در ارکان آن نظام منحوس نهادینه شده بود. شخص شاه معدوم در برابر اربابان خارجى خود سست و ضعیف و واداده بود در حالى‏که در سرکوب ملت ایران چنگ و دندان نشان مى‏داد. علت اصلى آن نیز آن بود که نظام پهلوى وابسته به مستکبران عالم و دست‏نشانده آنان بود.

جمهورى اسلامى ایران نماد استقلال و عزت و سربلندى اسلامى در عالم است. در هیچ‏جاى جهان کسى نیست که بتواند مدعى شود که مى‏تواند على‏رغم خواست ملت ایران در مقدرات این ملت دخالتى داشته باشد و یا به این ملت آزاده دنیا زور بگوید. این عزت و استقلال چیزى نیست که با ارزش‏هاى مادى قابل سنجش باشد و چیزى نیست که ملتى حاضر به چشم‏پوشیدن از آن باشد.

  خودباورى و اتکاء به خود و ذلت‏ستیزى‏

از دیگر دستاوردهاى اصلى نظام اسلامى، مسأله خودباورى و اتکاء به خود در ملت ایران بود. مسأله خودباورى فقط به احساس درونى ملت محدود نمى‏شود بلکه باعث رشد اثرگذارى فرهنگى ایران اسلامى در جهان معاصر شده است. به‏نحوى‏که برخى از نویسندگان بیان مى‏دارند: «از نظر فرهنگى و اعتقادى، ایران در مرکزیت جهان اسلام قرار گرفته است؛ به‏طورى‏که در روند تحوّلات آینده جهان مى‏تواند با بعضى از کشورهاى منطقه نقش ارزنده‏اى را ایفا کند. گستردگى تمدن ایرانى - اسلامى و فرهنگ پارسى و میراث گرانبهاى آن و گذشته تاریخى درخشان این سرزمین، پیوند عمیق فرهنگى، فکرى و جغرافیایى با کشورهاى پیرامون خود دارد و میان اقوام مختلفِ ساکن در قفقاز، آسیاى میانه، کشورهاى حاشیه جنوبى خلیج فارس، پاکستان و کشورهاى همسایه غربى؛ یعنى عراق و ترکیه تا شاخ آفریقا، منطقه‏اى استراتژیک را به‏وجود آورده که نشان‏دهنده امکانات بالقوه و بالفعل براى گسترش همکارى‏هاى دوجانبه و چندجانبه منطقه‏اى و جهانى مى‏باشد. داشتن تاریخ و تمدنى کهن، با غناى فرهنگ اسلامى و دینى و وجود آثار تاریخى مناسب فرهنگى و دینى در کشور و قابلیت صدور کالاهاى فرهنگى و دینى به فراسوى مرزها در جهان اسلام، به جمهورى اسلامى ایران جایگاه ویژه‏اى جهت نفوذ فرهنگى - تمدنى (ایرانى - اسلامى) در جهان اسلام مى‏بخشد. بخش قابل توجهى از موقعیت کنونى جمهورى اسلامى ایران در جامعه بین‏المللى متأثر از پیروزى انقلاب اسلامى ایران در سال 1357 است. شعارها، اهداف و آرمان‏هایى که همراه با انقلاب اسلامى در ایران مطرح گردید، هم در سطح منطقه و هم در سطح بین‏المللى، تأثیرات غیر قابل انکارى بر جاى گذاشت و به‏دنبال خود، جایگاه جمهورى اسلامى ایران را نیز در سطح ژئوکالچر (جغرافیاى فرهنگى) متحوّل ساخت. انقلاب اسلامى ایران پیش از آن‏که یک کوشش مردمى براى متحوّل‏ساختن وضعیت داخلى در یک واحد ملى باشد، حاوى پیام‏هایى در مقابله با وضعیت زور و زر و تزویر موجود جهانى بود. این پیام‏ها نه تنها وضع موجود را زیر سؤال مى‏برد بلکه ماهیت آن‏را نیز غیراخلاقى و مستحق دگرگونى مى‏دانست.

در واقع از لحاظ تاریخى، انقلاب شکوهمند اسلامى ایران، نه تنها توانست به‏عنوان جریان مستقل و مخالف با جریان سیستمى (هژمونى) در مقطعى از زمان و در اوج نهادینگى نظام دو قطبى حاکم، کارکرد جبر سیستمى (هژمونى) را زیر سؤال ببرد، بلکه نمونه‏اى استثنایى از ستیزه‏گرى یک بازى‏گر میانى در مقابل قدرت‏هاى هژمونى حاکم بر سرنوشت جهان به‏ویژه پس از طرح نظم نوین جهانى توسط ایالات متحده آمریکا مى‏باشد.

  از میان بردن استبداد و ایجاد مردم‏سالارى دینى‏

از دیگر دستاوردهاى اصلى انقلاب اسلامى، از میان بردن استبداد و ایجاد یک نظام مردم‏سالارى مبتنى بر دین در ایران است. این نوآورى مبتنى بر اصول اسلامى باعث شده است که نظامى مردمى و در عین حال اسلامى در کشور شکل بگیرد که در برابر مدل‏ها و شیوهاى حکومتى مفلوک منطقه و منحط غربى و شرقى کاملاً قابل دفاع و قابل عرضه و قابل افتخارکردن است.

نظام جمهورى اسلامى توانسته است نظامى مردمى و متکى بر آراء آن‏ها ایجاد کند که به اسلام و اصول اسلامى پایبند باشد. این دستاورد خود یک دستاورد عظیم و غیر قابل ارزیابى است. در کشورى که دیکتاتورى پسر منفور رضاخان قلدر، سرکوب ملت را از اصلى‏ترین شیوه‏هاى رایج اداره کشور مى‏دانست، حکومتى بر سر کار آمده است که مردم با انتخاب مهم‏ترین مسؤولان اجرایى و... آن روند اصلى سیاست‏هاى کشور را از خواست خود متأثر مى‏کنند.

شکوفاکردن استعدادهاى ملت ایران در جهت پیشرفت و آبادانى کشور و شکوفایى علمى و رشد فن‏آورى بومى در کشور

دستاوردهاى علمى و تکنولوژیک ملت ایران، امرى افتخارآمیز است که دوست و دشمن به آن اذعان دارند. انرژى هسته‏اى و فن‏آورى‏هاى جانبى فراوان آن. رونمایى از ماهواره امید. ایستگاه هدایت و کنترل ماهواره. افتتاح پایگاه پرتاب فضایى ایران. پرتاب موشک ماهواره‏بر ایرانى با نام سفیر و... همه فقط مواردى از این دستاوردها هستند. علاوه بر این، ایران اسلامى با کسب رتبه اول منطقه و 15 جهان در تولید علم، توانسته است از کشورهاى روسیه و سوئیس که بعد از ایران قرار گرفته‏اند، پیشى بگیرد. در همین زمینه سرپرست پایگاه استنادى علوم جهان اسلام (ISC) با ارائه آخرین آمارها از تولید علم ایران، خاطرنشان کرد: دانشمندان و پژوهشگران ایران به‏تازگى 58.1 درصد از کل تولید علم دنیا را به خود اختصاص داده‏اند. سرپرست پایگاه استنادى علوم جهان اسلام گفت: فعالیت گسترده دانشمندان ایرانى سبب شد تا ایران در خرداد 92 از رتبه 16 به جایگاه 15 تولید علم جهان صعود کند. دکتر جعفر مهراد گفت: دانشگاه‏ها و مراکز پژوهشى کشور در راستاى فعالیت‏هاى تحقیقاتى، همچنان نتایج حاصله را به‏صورت مقاله‏هاى علمى به چاپ مى‏رسانند که بخش قابل توجهى از تولیدات علمى کشور در نظام‏هاى  Scopusو  ISIثبت و نمایه‏سازى مى‏شود. وى افزود: آمار تولیدات علمى تا یک ماه و نیم پیش یعنى تا 16 اردیبهشت 1392 نشان مى داد که ایران از اول سال میلادى تا این بازه زمانى برابر با ششم مه 2013 در پایگاه استنادى اسکوپوس با تولید 11 هزار و 703 مقاله همچنان رتبه 16 را حفظ کرده و در پایگاه ISI با تولید شش هزار و 442 مقاله در جایگاه 18 تولید علم جهان قرار داشت.

   وضعیت ایران در دوران منحوس پهلوى‏

در زمان رژیم پهلوى 40 درصد جمعیت شهرى و 65 درصد جمعیت روستایى کشور زیر خط فقر زندگى مى‏کردند. 35 درصد مردم ایران دچار سوء تغذیه بودند. تنها 45 درصد مردم ایران با سواد بودند. بیش از 90 درصد روستاها، فاقد روشنایى برق بودند. 83 درصد روستاها فاقد آب آشامیدنى لوله‏کشى بودند. هیچ روستایى در دوران پهلوى از نعمت گاز برخوردار نبود. تنها 5 شهر کشور از نعمت گاز به‏صورت پراکنده برخوردار بودند. تعداد خانواده‏هایى که فقط در یک اطاق زندگى مى‏کردند، طى ده سال (1346 تا 1356) افزایش یافته بود و از 36 درصد به 43 درصد رسیده بود. تولیدات کشاورزى ایران تنها مصرف 33 روز مردم را تأمین مى‏کرد. 75 درصد کودکان واجب التعلیم به مدارس مى‏رفتند. تنها ده درصد از درآمد سرشار نفت و کمتر از 15 درصد از کل واردات به امر توسعه اختصاص مى‏یافت. واردات کالا از 561 میلیون دلار در سال 1341 به 4/18 میلیارد دلار در سال 1356 (نزدیک به پانزده برابر) رسید، درحالى‏که صادرات غیرنفتى ایران فقط 520 میلیون دلار بود؛ یعنى اگر ایران فقط بر تولید و صدور کالاهاى خود، یعنى بدون بهره‏گیرى از درآمد نفت، متکى بود، جامعه فقط مى‏توانست کمتر از 3 درصد کالاهایى را که مى‏خرید به‏دست آورد. در سال 1356 بیش از 42 درصد ساکنان شهر تهران، محل سکونت مناسب نداشتند. 35هزار متخصص خارجى در صنایع نفت، مخابرات، پزشکى، خودروسازى، برنامه و بودجه و... در کشور حضور داشتند. از کشورهاى هند و پاکستان و بنگلادش و سریلانکا پزشک وارد مى‏کردیم. سى درصد جمعیت کشور را خانوارهاى ثروتمند تشکیل مى‏دادند که معادل 90 درصد کل درآمد کشور را به خود اختصاص داده بودند و 70 درصد بقیه تنها 10 درصد درآمد کشور را در اختیار داشتند.


منبع: سایت امامت جمعه

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی