اپلیکیشن آدینه اَرَد
برای android
اپلیکیشن khamenei.ir
برای android
اپلیکیشن khamenei.ir
برای iOS

آدینه | پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد

پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد
آدینه | پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه اَرَد

حجة الاسلام والمسلمین سیدرضا شاهچراغ :: امام جمعه بخش ارد
.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.
اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

پیام های کوتاه
آیه روز

حدیث منتخب
اوقات شرعی اَرَد
لوگوهای حمایتی
لینک دفتر مراجع تقلید و علماء عظام

سید حسن نصرالله کیست؟

| دوشنبه, ۱۴ دی ۱۳۸۸، ۱۰:۱۲ ق.ظ

سید حسن نصرالله (زاده ۳۱ اوت ۱۹۶۰ در بیروت) روحانی شیعه و دبیر کل حزب‌الله لبنان است. او پس از ترور شدن سید عباس موسوی به دست نیروهای نظامی اسرائیلی در سال ۱۹۹۲ میلادی به مقام دبیرکلی حزب‌الله لبنان رسید.

زندگی

تولد و خانواده

سید حسن نصرالله در ۳۱ اوت سال ۱۹۶۰ در شهرک البازوریه از محله‌های فقیر نشین شرق صور در جنوب لبنان به دنیا آمد. نام مادرش «مهدیه صفی الدین» و نام پدرش «سید عبدالکریم» است. وی سه برادر و ۵ خواهر دارد و سید حسن نصرالله فرزند ارشد خانواده می‌باشد.به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانوادهٔ وی به منطقهٔ الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند.خانوادهٔ وی در سال ۱۹۷۵ میلادی، همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند. سید حسن از کودکی شدیداً به امام موسی صدر علاقه‌مند بود.

تحصیلات

سید حسن نصرالله تحصیلات مقطع ابتدائی را در زادگاهش سپری کرد و دورهٔ راهنمایی را در محله‌ای به نام سن‌الفیل در شرق بیروت گذراند. مقطع دبیرستان را در روستای البازوریه در جنوب لبنان به پایان رسانید و در سال ۱۹۷۶، در سن ۱۶ سالگی برای تحصیلات حوزوی به شهر نجف در عراق رفت و بعد از ۲ سال اقامت و تحصیل در این شهر، مجدداً به لبنان باز گشت و در مدرسهٔ الامام منتظر در بعلبک مشغول به فراگیری علوم حوزوی شد. مشوق اصلی وی برای عزیمت به نجف و فراگیری علوم اسلامی سید محمد غروی، امام جمعه شهر صور بوده‌است.نصرالله در سال ۱۹۸۹ برای تکمیل دروس حوزوی به قم رفت، اما با گذشت یک سال، به دلیل شدت تنشها در لبنان، به درخواست شورای حزب‌الله به بیروت بازگشت.

فعالیت سیاسی

نصرالله با اتمام دورهٔ دبیرستان و همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان وارد جنبش امل شد و به عنوان مسوول سازمانی جنبش شیعی امل در روستای البازوریه به فعالیت پرداخت. وی در زمان تحصیل در حوزه امام منتظر نیز به فعالیت سازمانی در جنبش امل می‌پرداخت که در همان زمان، به عنوان عضو دفتر سیاسی آن انتخاب شد.

نماینده [امام] خمینی در لبنان

در دیداری که سید حسن نصرالله در سال ۱۳۶۰ با [امام] روح الله خمینی در تهران داشت، [امام]خمینی وی را به عنوان نماینده خود در امور حسبیه و اخذ امور شرعیه در لبنان منصوب کرد. سید حسن نصرالله در زمان دریافت این حکم ۲۱ ساله بود و اولین کسی از رهبران حزب‌الله لبنان بود که چنین حکمی را از [امام] روح الله خمینی دریافت کرده‌ است[بود].


حزب‌الله

تأسیس

در سال ۱۹۸۲ همزمان با حملات اسرائیل به جنوب لبنان و پس از ربوده شدن امام موسی صدر، به علت اختلافات سیاسی-نظامی میان رهبران جنبش امل، سید حسن همراه برخی دیگر از مقامات جنبش امل به رهبری سید عباس موسوی -که تمایلاتی به انقلاب ایران داشتند- از این گروه خارج شدند که در واقع این خروج مقدمه‌ای برای تاسیس حزب‌الله شد. در همان سال ۱۹۸۲ به رهبری موسوی، هستهٔ اولیهٔ حزب‌الله شکل گرفت.

مسئولیت‌ها

سید حسن نصرالله از ابتدای شکل گیری حزب‌الله در آن به فعالیت پراخت، در سال ۱۹۸۵ وی با انتقال به بیروت مسئولیت‌های سنگین‌تری را عهده دار شد. نخستین مسئولیت جدی نصرالله آماده سازی نیروهای مقاومت و تأسیس هسته‌های نظامی و در عین حال معاون ابراهیم امین از نمایندگان حزب‌الله در پارلمان لبنان بود. در سال ۱۹۸۷ و همزمان با تشکیل کمیتهٔ اجرایی حزب‌الله، نصرالله به ریاست کمیته انتخاب شد. در عین حال او در شورای تصمیم گیری حزب‌الله نیز وارد شد و مسئول اجرایی آن نیز بود.

دبیر کل

پس از ترور سید عباس موسوی به وسیلهٔ بالگردهای اسرائیلی در ۱۶ فوریه سال ۱۹۹۲ (۲۷ بهمن ۱۳۷۱)، با اجماع شورای تصمیم‌گیری حزب‌الله، حسن نصرالله برای دبیرکلی حزب‌الله انتخاب شد.


مرگ فرزند

محمدهادی، فرزند بزرگ نصرالله در سال ۱۹۹۷ در درگیری با نظامیان اسرائیل در جنوب لبنان، کشته شد.


نگرش‌های سیاسی به تحولات منطقه‌ای و جهانی

اسرائیل

بعد از خارج شدن نیروی‌های اسرائیل از جنوب لبنان هم همچنان بخشی از خاک جنوب لبنان در اشغال اسرائیل می‌باشددر سال ۲۰۰۰ میلادی، سید حسن نصرالله طی سخنرانی با شکننده خواندن اسرائیل، خواستار ترک کامل لبنان توسط اسرائیل و نیز آزادی همه اسرا لبنانی در بند اسرائیل شده و موضع گیری جدیدی را در قبال اسرائیل بیان کرد، وی گفت:

... ای مردم، عزیزانم و ای برادران فلسطینی، من می‌خواهم اعلام کنم که این اسرائیلی که تسلیحات اتمی در اختیار دارد و قدرت‌مندترین نیروی هوایی منطقه را داراست، به خدا سوگند، آنها از تار عنکبوت ضعیف‌تر هستند... (۲۶ می۲۰۰۰)

منبع: ویکی پدیا (با اندکی تصرف)


سید حسن در سال ۱۹۶۰ در منطقه اشرفیه بیروت به دنیا آمد. در دوران نوجوانى به همراه شهید سیدعباس موسوى عازم نجف گردید تا در مدرسه علوم اسلامى شیعیان به تحصیل علوم دینى بپردازد.در سال ،۱۹۷۸ رژیم بعثى این دو را از عراق اخراج کرد.نصرالله براى ادامه تحصیل به قم آمد و پس از کسب درجه اجتهاد به بیروت بازگشت.در سال ۱۹۸۲ و پس از فشارهاى جبهه ملى نجات بر جنبش امل جهت برقرارى صلح با اسرائیل، نصرالله به همراه شهید سیدعباس موسوى، شهید راغب حرب، شیخ عبید، شیخ صبحى طفیلى، شیخ حسن کورانى و محمدرعد در سال ۱۹۸۲ از جنبش امل خارج شدند و گروه مقاومت اسلامى را که بعدها به حزب الله مشهور شد، در برابر احزاب لائیک تشکیل دادند.سلسله عملیات هاى حزب الله در خلال سال هاى ۱۹۸۳ تا ۱۹۸۵ باعث گردید تا ارتش رژیم صهیونیستى نخستین شکست رسمى خود را تجربه و تا باریکه کمربند امنیتى عقب نشینى نماید.همزمان با شروع این عقب نشینى از شهر صیدا، حزب الله در یک گردهمایى رسمى در ۱۶ فوریه ۱۹۸۵ با صدور بیانیه اى هویت، استراتژى و برنامه ایدئولوژیک خود را براى نخستین بار اعلام و به فعالیت هاى پنهان خود خاتمه داد.نقش بلامنازع حزب الله در رهبرى و سازماندهى مقاومت هاى مردمى و پرهیز از بزرگنمایى اختلافات میان احزاب رقیب در مواجهه با اسرائیل باعث گردید که اسحاق رابین وزیر جنگ رژیم صهیونیستى در آن زمان اعلام کند که حمله نظامى اسرائیل به جنوب لبنان باعث گردید تا غول شیعه از بطرى خارج شود.پس از شهادت سیدعباس موسوى دبیر کل حزب الله لبنان در سال ،۱۹۹۲ سیدحسن نصرالله در ۳۲ سالگى به عنوان دبیر کل انتخاب و معرفى شد.نصرالله همچون شهید سیدعباس موسوى، محور جذب و آموزش نیروهاى حزب الله را در مساجد و حسینیه هاى لبنان بنا نهاد.تربیت حجم انبوهى از نیروهایى که براى شهادت و انجام عملیات هاى استشهادى لحظه شمارى مى کنند از ابتکارات ویژه نصرالله در از پاى درآوردن ماشین جنگى رژیم صهیونیستى است.الگویى که نصرالله از جوانان شهادت طلب ایرانى در طول سال هاى دفاع مقدس گرفته بود تا بعدها به الگوى جوانان فلسطینى نیز تبدیل گردد.در سال ،۱۹۹۷ سیدحسن فرزند ارشد خود یعنى سیدهادى را براى انجام عملیاتى استشهادى به وسیله کایت به داخل پادگان نظامیان صهیونیستى فرستاد.در آن عملیات غافلگیرکننده که منجر به هلاکت درجه داران و سربازانى از رژیم صهیونیستى گردید، سیدهادى به همراه یکى از همرزمان خود به شهادت رسید تا دوربین هاى تلویزیونى رژیم صهیونیستى بى خبر از آنکه یکى از این شهدا فرزند نصرالله است، چهره این مجرى عملیات استشهادى را براى جهانیان مخابره کرد.ساعاتى بعد، مردم لبنان و بسیارى از کشورهاى منطقه با شناسایى چهره سیدهادى به خیابان ها ریختند و به سیدحسن نصرالله تبریک و تهنیت گفتند.نمایش چهره سیدهادى ۱۹ ساله که ساعاتى قبل از عملیات از زیرقرآنى که پدر بالاى سر او گرفته بود عبور کرده و براى لحظاتى در آغوش گرم نصرالله آرمیده بود، زلزله اى در مناطق صهیونیست نشین برپا کرد.

منبع: راسخون



نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی